Lås upp din marketing med fängslande budskap och gör kalla leads till varma prospekt

Höj din brand messaging med expert copywriting och konnecta med kunder på en helt ny nivå, med CopyCraft.

copywriting och email marketing

där du når rätt resultat

Även om du har den bästa produkten på marknaden, kommer konkurrentens produkt att vinna, om de kommunicerar tydligare.

Kämpar du med att skriva effektiva texter för din webbplats, dina e-postbrev och marknadsföringsmaterial överlag? Du är inte ensam. Många företag tycker att det är utmanande att skriva övertygande budskap som engagerar deras målgrupp och konverterar. Du behöver inte kämpa längre.

UNIKAST konsulter är specialiserade på att skapa övertygande budskap som säljer. Oavsett om du behöver säljtext för din webbplats, affärskommunikation eller e-postmarknadsföring kan vårt team av content managers hjälpa dig.

Vi förstår de smärtpunkter företag känner när det gäller att skriva säljkopior som konverterar, och vi har kompetensen och expertisen för att forma budskap som resonerar med din publik och leder till resultat.

Med oss kan du lita på att ditt PROJEKT är i goda händer. Vi tar oss tid att lära känna ditt varumärke och din målgrupp, så vi kan skapa innehåll som talar direkt till deras behov och motivation.

Vi använder beprövade copywriting-tekniker och strategier för att skapa övertygande kopior som driver handling och ger resultat.

Låt inte undermålig copy hålla ditt företag tillbaka. Lita på att våra experter hjälper dig att sticka ut, även på en mättad marknad, och uppnå dina försäljningsmål.

Kontakta oss idag så berättar vi mer om våra copywriting-tjänster och hur vi kan hjälpa ditt företag att lyckas.

Väck varumärket till liv, skapa en varumärkesstrategi som fungerar, och få onsite handledning från våra UNIKAST-experter.

I registreringen ingår:

Inledning från våra huvudtalare

Digitala arbetsböcker och brandskript fulla med exempel på statements och kommunikationsexempel

Det är dags att väcka varumärket till liv

registrera dig till workshoppen

tydliggör ditt budskap, och skapa din brand funnel

SKAPA en varumärkesstrategi som fungerar

Hur vet du om ditt budskap är rätt?

Få omedelbar feedback.

Efter två dagars workshop vet du att du är på rätt väg

Äntligen kan du känna dig säker på din brand persona, din kundpersona och din varumärkesstrategi

Lämna workshopen med en plan som du omedelbart kan genomföra

Caroline P

Det här var häftigt häftigt häftigt. Under mina 25+ år som marknadsförare har jag lärt mig mer på 2 dagar än under mina år i branschen. (Market Workshop)

Tryggve A

Efter att ha deltagit i en heldags BrandAlive workshop, och åkt därifrån med ett färdigt brandskript, implementerade vi ramverket i verksamheten, såväl som på vår webbplats, i våra digitala och e-postmarknadsföringskampanjer. Jag överdriver inte när jag säger att vi såg omedelbara resultat. För ett år sedan hoppades vårt byggföretag för specialanpassade bostäder att kunna lägga ett nytt projekt i pipelinen innan vi slutför det pågående jobbet för att förhindra en paus i arbetet. Idag är kalendern är fullproppad med arbete och vi slår in på ett nytt projekt varannan vecka under de kommande tre månaderna. Grädden på moset har varit vår förmåga att spendera mindre på betald reklam, och vår leadgenerering genom organisk kommunikation producerar en större volym av högre kvalitet, vilket innebär en bråkdel av kostnaden.

Carl K

Att delta i workshoppen om brand building har länge funnits på att göra-listan, men jag hade inte möjlighet förrän nu. När luckan uppstod, var det ett lätt ja. Gruppsessionerna var den absolut bästa delen, men hela workshoppen var otroligt bra.

FAQs

Vilka utmaningar och problem står företag inför när det gäller e-postmarknadsföring? Vilka företagsstorlekar har svårast att skriva e-postmeddelanden, oavsett om det är ett affärsbrev eller när det gäller marknadsföring av sina tjänster, och vad inte? Dessa och många andra frågor uppstår i samband med e-postmarknadsföring och copywriting. Nedan har vi samlat de vanligaste ämnena, och lösningarna. 

E-post flaggas ofta som spam av filter, vilket kan hindra dem från att nå sina avsedda mottagare. 

Löning:

 1. Undvik att använda ord som utlöser skräppost: Många skräppostfilter utlöses av vissa ord eller fraser som vanligtvis används i skräppostmeddelanden, som “gratis”, “köp nu” eller “begränsat erbjudande”. Genom att undvika dessa ord kan du minska sannolikheten för att dina e-postmeddelanden markeras som skräppost.
 2. Använd en ansedd e-postleverantör: En pålitlig e-postleverantör kan hjälpa till att se till att dina e-postmeddelanden levereras till prenumeranters inkorgar och inte flaggas som skräppost.
 3. Anpassa dina e-postmeddelanden: Personliga e-postmeddelanden är mer benägna att öppnas och engageras av prenumeranter. Genom att anpassa dina e-postmeddelanden med abonnentens namn eller annan relevant information kan du öka sannolikheten för att dina e-postmeddelanden levereras till deras inkorg.
 4. Ge ett tydligt alternativ för att välja bort: Att inkludera ett tydligt och lätt att hitta alternativ i dina e-postmeddelanden kan bidra till att minska sannolikheten för att dina e-postmeddelanden markeras som skräppost.
 5. Övervaka ditt rykte som skickar e-post: Att hålla reda på ditt rykte som skickar e-post kan hjälpa dig att identifiera potentiella problem med dina e-postmeddelanden och vidta åtgärder för att förbättra deras leveransbarhet.

Även när e-postmeddelanden når sina avsedda mottagare kanske de inte öppnas. Detta kan bero på en mängd olika faktorer, inklusive dåliga ämnesrader, föga tilltalande innehåll och bristande anpassning.

Lösning:

 1. Lär känna din publik: Att förstå din publiks behov och intressen är nyckeln till att skapa engagerande e-postinnehåll. Använd undersökningar, sociala medier och andra kanaler för att samla in insikter om dina prenumeranter.
 2. Segmentera din e-postlista: Gruppera dina prenumeranter baserat på deras demografi, intressen och beteenden för att skapa riktat e-postinnehåll som resonerar med varje segment.
 3. Använd en tydlig och övertygande ämnesrad: Ämnesraden är det första prenumeranter ser när de får ditt e-postmeddelande, så det är viktigt att göra det tydligt, kortfattat och engagerande. Använd handlingsinriktat språk och ge en tydlig fördel för abonnenten.
 4. Använd engagerande grafik: Att inkludera bilder, videor och andra bilder i dina e-postmeddelanden kan hjälpa till att bryta upp texten och göra ditt innehåll mer engagerande.
 5. Tillhandahålla värdefullt innehåll: Ditt e-postinnehåll bör ge värde för prenumeranten, oavsett om det är i form av exklusiva erbjudanden, användbar information eller underhållande innehåll.
 6. Använd en tydlig uppmaning: Varje e-postmeddelande bör ha en tydlig uppmaning som talar om för prenumeranten vad du vill att de ska göra härnäst, oavsett om det handlar om att göra ett köp, läsa ett blogginlägg eller delta i ett evenemang.

 

Vissa mottagare kan avregistrera sig från ett företags e-postlista, vilket kan minska effektiviteten i e-postmarknadsföring.

Lösning:

För att möta utmaningen med att mottagare avregistrerar sig från e-postlistor, kan företag vidta flera steg för att minimera antalet avregistreringar och förbättra effektiviteten i deras e-postmarknadsföringsinsatser:

 1. Ge värdefullt innehåll: Se till att innehållet i e-postmeddelandena ger värde för mottagaren, såsom användbar information eller exklusiva erbjudanden. Detta kan hjälpa till att hålla dem engagerade och intresserade av att få ytterligare e-postmeddelanden.
 2. Segmentera e-postlistan: Segmentera e-postlistan baserat på mottagarens intressen, beteenden eller preferenser. Detta kan hjälpa till att säkerställa att innehållet är relevant och riktat till mottagaren, vilket kan minska sannolikheten för att prenumerationerna avslutas.
 3. Ställa förväntningar: Ställ tydliga förväntningar vid tidpunkten för registrering om typen och frekvensen av e-postmeddelanden som mottagarna kommer att få. Detta kan hjälpa till att hantera förväntningar och förhindra att mottagarna känner sig överväldigade eller irriterade av för många e-postmeddelanden.
 4. Gör det enkelt att avregistrera sig: Ge ett tydligt och enkelt sätt för mottagare att avregistrera sig från e-postlistan. Detta kan bidra till att minska sannolikheten för att de markerar e-postmeddelandet som skräppost eller känner sig frustrerade över svårigheten att avsluta prenumerationen.
 5. Analysera feedback: Analysera feedback från mottagare som avslutar prenumerationen för att identifiera eventuella mönster eller trender. Detta kan hjälpa till att identifiera områden för förbättringar i e-postmarknadsföringsstrategin, såsom frekvensen av e-postmeddelanden, innehållet eller inriktningen.

Genom att implementera dessa strategier kan företag minska antalet avregistreringar och öka effektiviteten i sina e-postmarknadsföringsinsatser.

Att skapa effektivt innehåll för e-postmarknadsföring kan vara utmanande, särskilt för mindre företag med begränsade resurser. Detta kan inkludera att skriva övertygande kopia, skapa engagerande bilder och utforma effektiva uppmaningar.

Lösning:

För att möta utmaningen med att skapa innehåll i e-postmarknadsföring kan företag vidta flera steg för att skapa effektivt och engagerande innehåll för sina e-postmeddelanden:

 1. Definiera målgruppen: Att veta vem målgruppen är kan hjälpa företag att skapa innehåll som talar direkt till deras intressen, smärtpunkter och behov.
 2. Hantverk övertygande kopia: Att skriva en effektiv kopia kräver att företag förstår det nyckelbudskap de vill förmedla och kommunicerar det på ett tydligt och kortfattat sätt. Att använda ett övertygande språk, berättartekniker och en konversationston kan hjälpa till att fånga mottagarens uppmärksamhet och hålla dem engagerade.
 3. Använd engagerande bilder: Att integrera relevanta och iögonfallande bilder kan hjälpa till att bryta upp texttunga e-postmeddelanden och göra innehållet mer visuellt tilltalande. Att använda högkvalitativa bilder, infografik och videor kan hjälpa till att förmedla information på ett mer engagerande sätt.
 4. Utforma effektiva uppmaningar (CTAs): Uppmaningar är viktiga i e-postmarknadsföring eftersom de uppmuntrar mottagarna att vidta åtgärder. Effektiva CTA:er bör vara tydliga, koncisa och handlingsorienterade. De ska också vara välplacerade och sticka ut visuellt.
 5. Testa och optimera innehåll: A/B-testning av olika innehållselement som ämnesrader, kopia, grafik och CTA kan hjälpa företag att identifiera vad som fungerar bäst för deras målgrupp. Att optimera innehåll baserat på testresultat kan bidra till att förbättra effektiviteten i framtida e-postkampanjer.
 6. Överväg att anlita en professionell: Om ett företag saknar resurser eller expertis för att skapa effektivt e-postmarknadsföringsinnehåll, kan de överväga att anlita en professionell copywriter eller marknadsförare för att hjälpa dem.
 7. Utveckla en tydlig innehållsstrategi: Innan du börjar skapa e-postinnehåll är det viktigt att definiera dina mål, målgrupp och meddelandestrategi. Detta hjälper dig att skapa innehåll som resonerar med dina prenumeranter och stödjer dina övergripande marknadsföringsmål.

 8. Använd mallar: E-postmallar kan hjälpa dig att skapa professionella e-postmeddelanden snabbt och enkelt. De flesta plattformar för e-postmarknadsföring erbjuder en mängd olika mallar som du kan anpassa med ditt eget varumärke, meddelanden och innehåll.

 9. Anpassa innehåll: Anpassning är ett kraftfullt sätt att göra ditt e-postinnehåll mer engagerande och relevant för enskilda prenumeranter. Använd data som prenumeranters köphistorik, plats och demografisk information för att anpassa ditt innehåll och göra det mer riktat.

 10. Håll det kortfattat och skanningsbart: De flesta prenumeranter har inte tid att läsa långa e-postmeddelanden, så håll ditt innehåll kortfattat och skanningsbart. Använd punktpunkter, underrubriker och andra formateringstekniker för att göra ditt innehåll lätt att läsa och smälta.

 11. Testa och iterera: Det bästa sättet att förbättra ditt e-postinnehåll är att testa olika tillvägagångssätt och iterera baserat på resultaten. Använd A/B-tester för att jämföra olika ämnesrader, meddelanden och innehållsformat för att se vad som resonerar bäst hos dina prenumeranter.

E-postmeddelanden kanske inte levereras till mottagarnas inkorgar på grund av tekniska problem eller spamfilter. 

Lösning:

 1. Det finns flera lösningar för att lösa leveransproblem inom e-postmarknadsföring:

  1. Använd en ansedd e-postleverantör (ESP) som har höga leveranstider och som arbetar för att säkerställa att dina e-postmeddelanden når dina prenumeranters inkorgar.
  2. Följ bästa praxis för e-postmarknadsföring, som att undvika skräppost, använda en tydlig ämnesrad och avsändarnamn och skicka relevant innehåll till engagerade prenumeranter.
  3. Autentisera din e-postdomän genom att ställa in DomainKeys Identified Mail (DKIM) och Sender Policy Framework (SPF)-poster, som kan hjälpa till att verifiera att dina e-postmeddelanden är legitima och inte skräppost.
  4. Övervaka dina e-poststatistik, inklusive öppna priser och klickfrekvenser, för att identifiera potentiella leveransproblem och vidta åtgärder för att lösa dem.
  5. Rengör din e-postlista regelbundet för att ta bort inaktiva och ogiltiga e-postadresser, vilket kan förbättra din övergripande e-postleverans.
  6. Följ reglerna för e-postmarknadsföring, såsom CAN-SPAM Act, för att undvika att flaggas som skräppost av e-postleverantörer och internetleverantörer.

 

E-postkampanjer är mycket beroende av korrekta och uppdaterade data, såsom e-postadresser och kundpreferenser. Att upprätthålla data av hög kvalitet kan dock vara utmanande, särskilt för företag med stora kunddatabaser.

Lösning:

För att hantera datakvalitetsutmaningar inom e-postmarknadsföring kan företag implementera flera lösningar:

 1. Uppdatera och rensa e-postlistor regelbundet: Företag kan använda e-postvalideringsverktyg för att säkerställa att e-postadresserna är giltiga och uppdaterade. De kan också ta bort inaktiva eller ogiltiga e-postadresser från sina listor.
 2. Använd segmentering och personalisering: Genom att segmentera sina e-postlistor baserat på kundernas preferenser och beteende kan företag skicka riktade och relevanta meddelanden som är mer benägna att bli öppnade och engagerade i.
 3. Implementera en dubbel opt-in-process: Detta innebär att be prenumeranter att bekräfta sin e-postadress genom att klicka på en länk i ett bekräftelsemail. Detta hjälper till att säkerställa att endast intresserade och engagerade prenumeranter finns på e-postlistan.
 4. Följ bästa praxis för e-postmarknadsföring: Detta inkluderar att se till att e-postmeddelanden överensstämmer med lagar och förordningar som CAN-SPAM, tillhandahålla tydliga och lättförståeliga alternativ för att välja bort och regelbundet övervaka e-postengagemangsstatistik för att identifiera och åtgärda eventuella problem.

Personalisering är en viktig aspekt av effektiv e-postmarknadsföring, men det kan vara svårt att uppnå i skala. Företag måste samla in och analysera data om sina kunders preferenser och beteenden för att kunna leverera relevanta och riktade e-postmeddelanden. Även kunna använda kunddata effektivt för att kunna leverera skräddarsytt innehåll och erbjudanden till prenumeranter.

Lösning:

Lösningen på personalisering inom e-postmarknadsföring är att använda data och analyser för att skapa riktade och personliga meddelanden för enskilda kunder eller kundsegment. Företag kan använda kunddata för att skapa personliga ämnesrader, e-postinnehåll och uppmaningar. De kan också använda automationsverktyg för att skicka personliga e-postmeddelanden i stor skala baserat på kundbeteende, preferenser och tidigare köp. Genom att använda personliga meddelanden kan företag förbättra relevansen och effektiviteten av sina e-postkampanjer, vilket leder till högre engagemang och konverteringsfrekvens.

En lösning för att skapa personliga e-postmeddelanden i stor skala är att använda programvara för marknadsföringsautomatisering som möjliggör dynamiskt innehåll och e-postanpassning baserat på abonnentens beteende och data. Detta kan inkludera användning av segmentering och inriktning för att skicka specifika meddelanden till olika grupper av prenumeranter, till exempel de som nyligen har gjort ett köp eller de som har visat intresse för en viss produkt eller tjänst. Dessutom kan företag använda data från webbplatsaktivitet, e-postengagemang och beteende på sociala medier för att anpassa e-postinnehåll och erbjudanden, som att inkludera personliga produktrekommendationer eller speciella kampanjer. Det är viktigt att balansera personalisering med respekt för prenumeranters integritet och att undvika att vara för invasiv eller påträngande.

Med fler och fler människor som kommer åt sin e-post på mobila enheter är det avgörande för företag att se till att deras e-postkampanjer är optimerade för mobil visning. Detta kan innefatta att använda responsiv design, optimera bilder och text för mindre skärmar och använda mobilanpassade uppmaningar.

Lösning:

Lösningen på mobiloptimering inom e-postmarknadsföring är att säkerställa att allt e-postinnehåll, inklusive bilder och text, är optimerat för mobil visning. Detta kan uppnås genom användning av responsiv design, som justerar layouten på e-postmeddelandet för att passa skärmstorleken på enheten den visas på. Det är också viktigt att hålla e-postdesignen enkel och överskådlig, med tydliga och koncisa meddelanden och uppmaningar som är lätta att klicka på med en mobil enhet. Dessutom bör företag överväga att använda mobilvänliga e-postmallar och testa sina kampanjer på olika mobila enheter och e-postklienter för att säkerställa att de visas korrekt. Genom att prioritera mobiloptimering i e-postmarknadsföring kan företag nå en bredare publik och förbättra sin övergripande kampanjprestanda.

För att optimera e-postkampanjer för mobila enheter bör företag:

 1. Använd responsiva e-postmallar: Responsiva mallar anpassar sig till olika skärmstorlekar, vilket säkerställer att e-postmeddelanden är lätta att läsa och interagera med på mobila enheter.
 2. Håll ämnesrader och preheader-text korta: Mobilskärmar har begränsat utrymme, så det är viktigt att hålla ämnesrader och preheader-text kort och rakt på sak.
 3. Använd en enkolumnslayout: Enkolumnlayouter är lättare att läsa på mobila enheter än flerkolumnlayouter.
 4. Använd stora teckensnitt och knappar: Små teckensnitt och knappar kan vara svåra att trycka på på mobila enheter. Genom att använda större teckensnitt och knappar blir det lättare för prenumeranter att interagera med e-post.
 5. Förhandsgranska e-postmeddelanden på mobila enheter: Genom att förhandsgranska e-postmeddelanden på mobila enheter innan du skickar dem kan du säkerställa att de ser ut och fungerar som avsett.
 6. Testa e-postmeddelanden på olika enheter och e-postklienter: Att testa e-postmeddelanden på en mängd olika enheter och e-postklienter kan hjälpa till att säkerställa att de ser ut och fungerar som avsett på olika plattformar.

Med så många företag som tävlar om konsumenternas uppmärksamhet i deras inkorgar kan det vara svårt att sticka ut från mängden. Företag måste skapa övertygande och engagerande e-postinnehåll som resonerar med deras målgrupp och skiljer dem frånkonkurrenterna.

Lösning:

Lösningen på utmaningen med konkurrens inom e-postmarknadsföring är att fokusera på att skapa högkvalitativt innehåll som är relevant, värdefullt och engagerar målgruppen. Företag kan uppnå detta genom att genomföra forskning för att förstå sin publiks preferenser och intressen, skapa personligt och riktat innehåll som tillgodoser dessa behov och använda uppmärksammade ämnesrader och bilder för att få sina e-postmeddelanden att sticka ut i överfulla inkorgar. Dessutom kan företag skilja sig från konkurrenter genom att erbjuda exklusiva kampanjer eller rabatter till sina e-postprenumeranter eller genom att tillhandahålla unikt och värdefullt innehåll som inte kan hittas någon annanstans. Genom att fokusera på att leverera värde och bygga starka relationer med sina prenumeranter kan företag öka effektiviteten i sina e-postmarknadsföringsinsatser och sticka ut på en fullsatt marknad.

Att mäta avkastningen på investeringen (ROI) av e-postskampanjer kan vara utmanande, särskilt för företag som precis har börjat. Det är viktigt att spåra mätvärden som öppna frekvenser, klickfrekvenser och omvandlingar för att mäta effektiviteten av e-postmarknadsföring och fatta datadrivna beslut. Det kan också vara svårt att bestämma vilka mätvärden som ska spåras, ställa in spårnings- och analysverktyg och tolka data för att fatta välgrundade beslut.

Lösning:

Lösningen på ROI-mätning inom e-postmarknadsföring är att fastställa tydliga mål och nyckeltal (KPI:er) för varje kampanj, som bör anpassas till de övergripande affärsmålen. Företag bör också använda programvara för e-postmarknadsföring som ger detaljerade analyser och rapporteringsmöjligheter, så att de kan spåra och mäta sin prestation mot sina mål och nyckeltal. Dessutom kan A/B-tester användas för att jämföra effektiviteten hos olika e-postkampanjer, ämnesrader, uppmaningar och andra variabler, vilket kan hjälpa företag att optimera sina kampanjer och förbättra sin ROI över tid.

För att mäta avkastningen på e-postmarknadsföringskampanjer måste företag ha tydliga mål och mått i åtanke redan från början. Dessa mål kan inkludera att öka försäljningen, öka webbplatstrafiken eller öka engagemanget hos prenumeranter. Det är också viktigt att ha rätt spårnings- och analysverktyg på plats, som e-postleverantörsrapporter och Google Analytics, för att övervaka nyckeltal som öppningsfrekvenser, klickfrekvenser, omvandlingsfrekvenser och genererade intäkter. Genom att regelbundet analysera dessa data och göra justeringar av e-postkampanjer efter behov, kan företag optimera sina e-postmarknadsföringsinsatser och förbättra sin ROI över tid.

Segmentering innebär att en e-postlista delas in i mindre grupper baserat på kriterier som demografi, köphistorik eller beteende. Även om segmentering kan leda till mer riktade och effektiva e-postkampanjer, kan det vara svårt att göra effektivt och effektivt, särskilt för företag med stora e-postlistor.

Lösning:

Lösningen för att lista segmenteringsutmaningar inom e-postmarknadsföring är att använda programvara för e-postmarknadsföring som erbjuder avancerade segmenteringsmöjligheter. Sådan programvara tillåter företag att enkelt segmentera sin e-postlista baserat på olika kriterier och skicka mycket riktade meddelanden till varje grupp. Dessutom kan företag använda automatisering för att dynamiskt uppdatera segment baserat på abonnentens beteende, såsom öppningar och klick, för att säkerställa att deras e-postkampanjer förblir relevanta och effektiva. Det är också viktigt att regelbundet granska och rensa e-postlistor för att säkerställa att prenumeranter kategoriseras korrekt och att det inte finns några dubbletter eller inaktiva prenumeranter, vilket kan påverka e-postleveransen och avkastningen negativt.

Timing är en viktig faktor för framgång med e-postmarknadsföring. E-postmeddelanden måste skickas i rätt tid för att maximera öppettider och engagemang. Men att bestämma den optimala timingen för e-postkampanjer kan vara utmanande, eftersom det kan variera beroende på faktorer som bransch, målgrupp och geografisk plats.

Lösning:

Det finns flera lösningar på tidsutmaningar inom e-postmarknadsföring:

 1. Gör undersökningar: Genom att göra undersökningar om din målgrupp och bransch kan det hjälpa till att avgöra de bästa tiderna att skicka e-postmeddelanden. Leta efter branschrapporter eller studier om timing för e-postmarknadsföring och analysera din egen data för e-postengagemang för att identifiera mönster och trender.
 2. A/B-testning: A/B-testning innebär att man skickar varianter av en e-postkampanj till en liten grupp mottagare för att avgöra vilken version som presterar bättre. Genom att testa olika sändningstider kan du avgöra vilken tid som är mest effektiv för din publik.
 3. Använd automatisering: Med automationsverktyg kan du schemalägga e-postmeddelanden som ska skickas vid en viss tidpunkt, så att du kan planera och genomföra dina e-postkampanjer i förväg. Detta kan också hjälpa dig att nå din publik i olika tidszoner.
 4. Tänk på mottagarnas beteende: Var uppmärksam på beteendet hos dina e-postmottagare, till exempel när de vanligtvis öppnar och interagerar med e-postmeddelanden. Använd denna information för att justera dina sändningstider därefter.

Genom att kombinera dessa strategier kan du optimera tidpunkten för dina e-postkampanjer och öka effektiviteten i dina e-postmarknadsföringsinsatser.

För många e-postmeddelanden kan leda till e-posttrötthet, där prenumeranter blir överväldigade eller irriterade över mängden e-postmeddelanden de får från ett visst företag. Detta kan leda till avanmälan eller minskat engagemang över tid.

Lösning:

För att undvika e-posttrötthet bör företag fokusera på att skicka relevant och värdefullt innehåll till sina prenumeranter, snarare än att bombardera dem med för många e-postmeddelanden. De kan också ge prenumeranter möjlighet att välja frekvens och typ av e-postmeddelanden de får och se till att e-postmeddelandena är personliga och riktade baserat på deras preferenser och beteende. Företag kan också regelbundet granska sin e-postlista för att ta bort inaktiva eller oengagerade prenumeranter, vilket kan förbättra den övergripande engagemangsgraden och förhindra e-posttrötthet.

Företag måste vara uppmärksamma på juridiska och etiska överväganden när det kommer till e-postmarknadsföring. Detta inkluderar att följa lagar och förordningar kring e-postmarknadsföring (som CAN-SPAM Act i USA), inhämta samtycke från prenumeranter och uppfylla begäranden om avregistrering.

Lösning:

För att säkerställa efterlevnad av lagar och förordningar kring e-postmarknadsföring bör företag följa dessa bästa praxis:

 1. Bekanta dig med relevanta lagar och förordningar: Företag bör vara medvetna om lagar och förordningar som gäller för e-postmarknadsföring i deras jurisdiktion. I USA inkluderar detta CAN-SPAM Act, som anger riktlinjer för kommersiella e-postmeddelanden, inklusive krav på alternativ för avregistrering och märkning av reklaminnehåll.
 2. Skaffa samtycke: Företag bör inhämta samtycke från prenumeranter innan de skickar marknadsföringsmejl. Detta kan innefatta att använda en dubbel opt-in-process, där prenumeranter bekräftar sin e-postadress och sitt intresse av att få e-post.
 3. Hedra förfrågningar om avregistrering: Företag bör göra det enkelt för prenumeranter att avsluta prenumerationen från sin e-postlista och bör respektera dessa förfrågningar omgående. Detta kan hjälpa till att undvika klagomål och potentiella juridiska problem.
 4. Var transparent: Företag bör vara transparenta om sina metoder för e-postmarknadsföring, inklusive vilka typer av innehåll prenumeranter kan förvänta sig att få och hur ofta de kommer att få det.
 5. Håll korrekta register: Företag bör föra korrekta register över sina e-postmarknadsföringsaktiviteter, inklusive prenumeranters samtycke och begäranden om avregistrering. Detta kan hjälpa till att säkerställa efterlevnad och visa goda ansträngningar för att följa bästa praxis.

Även när e-postmeddelanden skickas till giltiga e-postadresser, finns det ingen garanti för att de kommer att levereras till mottagarens inkorg. Leveransproblem kan orsakas av en mängd olika faktorer, inklusive tekniska problem med e-postservrar, spamfilter och svarta listor. Att säkerställa höga leveranstider är avgörande för framgången för e-postkampanjer.

Lösning:

Här är några lösningar som företag kan överväga för att säkerställa hög e-postleverans:

 1. Använd en ansedd e-postleverantör: En e-postleverantör (ESP) kan hjälpa till att säkerställa höga leveranstider genom att tillhandahålla en säker och pålitlig plattform för att skicka e-post. De kan också erbjuda funktioner som autentisering och återkopplingsslingor som hjälper till att förbättra leveransbarheten.
 2. Följ de bästa metoderna för e-post: Att följa de bästa metoderna för e-post som att undvika ord som utlöser skräppost, anpassa e-postmeddelanden och använda ett tydligt och igenkännbart avsändarnamn och ämnesrad kan bidra till att förbättra e-postleveransen.
 3. Övervaka e-postleverans: Att regelbundet övervaka e-postleveransmätvärden som avvisningsfrekvenser, öppningsfrekvenser och spamklagomål kan hjälpa till att identifiera eventuella problem och lösa dem snabbt.
 4. Håll e-postlistor rena: Att ta bort inaktiva eller ogiltiga e-postadresser och uppfylla begäranden om avregistrering kan bidra till att förbättra e-postleveransen genom att se till att e-postmeddelanden endast skickas till engagerade och intresserade prenumeranter.
 5. Använd segmentering: Segmentering kan hjälpa till att förbättra e-postleveransen genom att tillåta företag att skicka mer riktade och relevanta e-postmeddelanden till specifika grupper av prenumeranter. Detta kan bidra till att minska sannolikheten för att e-postmeddelanden markeras som skräppost eller ignoreras.

E-postmarknadsföring är ofta bara en del av en större marknadsföringsstrategi. Företag måste integrera sina e-postkampanjer med andra kanaler, såsom sociala medier, betald reklam och innehållsmarknadsföring, för att kunna leverera ett sammanhållet och effektivt marknadsföringsbudskap.

Lösning:

Att integrera e-postmarknadsföring med andra marknadsföringskanaler kan vara en komplex process, men det finns flera lösningar att överväga.

För det första bör företag ha en tydlig förståelse för sin målgrupp och hur de interagerar med olika marknadsföringskanaler. Detta kan hjälpa till att informera om vilka kanaler som är mest effektiva för att nå och engagera sin publik.

För det andra kan företag använda plattformar för marknadsföringsautomation som låter dem hantera och automatisera flera kanaler från en enda plattform. Detta kan effektivisera processen att skapa och genomföra flerkanalskampanjer.

För det tredje kan företag använda konsekvent varumärke och budskap över alla marknadsföringskanaler för att skapa en sammanhållen och minnesvärd varumärkesupplevelse för sin publik.

För det fjärde kan företag använda data och analyser för att mäta effektiviteten av sina flerkanalskampanjer och fatta datadrivna beslut om hur de ska optimera sina marknadsföringsinsatser.

I slutändan är nyckeln till framgångsrik integration med andra marknadsföringskanaler att ha en tydlig strategi och att använda data och analyser för att kontinuerligt förbättra och förfina den strategin över tid.

Att skapa visuellt tilltalande och professionellt utseende e-postmallar kan vara en utmaning, särskilt för företag med begränsade designresurser. Dessutom kan det vara en teknisk utmaning att se till att e-postmeddelanden är kompatibla med olika e-postklienter och enheter.

Lösning:

Det finns flera lösningar för att hantera utmaningen med e-postdesign och formatering:

 1. Använd fördesignade e-postmallar: Många e-postmarknadsföringstjänster erbjuder en rad fördesignade mallar som kan anpassas med ditt eget varumärke och ditt eget innehåll. Detta kan spara tid och resurser samtidigt som det producerar professionella e-postmeddelanden.
 2. Anställ en professionell designer: Om du har budgeten, överväg att anlita en professionell designer för att skapa anpassade e-postmallar som är skräddarsydda för ditt varumärke och din målgrupp.
 3. Använd en dra-och-släpp-redigerare: Många e-postmarknadsföringstjänster erbjuder också dra-och-släpp-redigerare som gör att du enkelt kan anpassa e-postmallar utan någon kodnings- eller designupplevelse.
 4. Testa e-postmeddelanden på flera enheter: Innan du skickar ut e-postkampanjer, se till att testa dina e-postmeddelanden på olika e-postklienter och enheter för att säkerställa att de ser ut och fungerar korrekt.
 5. Håll det enkelt: När det gäller e-postdesign är mindre ofta mer. Håll dig till en ren och enkel design som är lätt att läsa och navigera i, och använd bilder och grafik sparsamt för att undvika att överväldiga mottagaren.

A/B-testning innebär att två versioner av ett e-postmeddelande skickas till en liten del av e-postlistan för att avgöra vilken version som presterar bättre. Även om A/B-tester kan leda till effektivare e-postmarknadsföringskampanjer, kan det vara tidskrävande att sätta upp och utföra tester och kräva noggrann planering.

Lösning:

Lösningen på A/B-testningsutmaningar inom e-postmarknadsföring är att prioritera och planera framåt. Bestäm vilka delar av e-postmeddelandet du vill testa och se till att du har nödvändiga resurser och tid för att utföra testerna korrekt. Använd en tydlig hypotes och sätt upp specifika mål för testet. Du kan också använda automatiserade A/B-testverktyg för att förenkla processen och göra den mer effektiv. Slutligen, glöm inte att analysera och tolka.

E-postmarknadsföringskampanjer kan kräva betydande resurser, inklusive personal, programvara och andra verktyg. För mindre företag med begränsad budget kan det vara utmanande att skapa effektiva e-postkampanjer utan att spendera för mycket.

Lösning:

Det finns flera lösningar för mindre företag med begränsad budget för att skapa effektiva e-postkampanjer utan att spendera för mycket:

 1. Börja med en tydlig strategi: Definiera dina mål, målgrupp och meddelandestrategi innan du skapar någon e-postkampanj. Detta hjälper dig att skapa fokuserade och effektiva kampanjer som är mer benägna att generera resultat.
 2. Använd kostnadseffektiva verktyg för e-postmarknadsföring: Det finns många verktyg för e-postmarknadsföring tillgängliga som är överkomliga och erbjuder en rad funktioner som hjälper företag att skapa effektiva e-postkampanjer. Några populära alternativ inkluderar Mailchimp, Constant Contact och Sendinblue.
 3. Utnyttja användargenererat innehåll: Användargenererat innehåll (UGC) som kundrecensioner, vittnesmål och inlägg på sociala medier kan vara ett bra sätt att skapa engagerande innehåll för e-postkampanjer utan att behöva kosta dyra produktionskostnader.
 4. Återanvänd befintligt innehåll: Istället för att skapa nytt innehåll från början, överväg att återanvända befintligt innehåll från din webbplats, blogg eller sociala mediekanaler för att använda i dina e-postkampanjer. Detta kan spara tid och resurser samtidigt som det ger värdefullt innehåll till dina prenumeranter.
 5. Fokusera på segmentering: Genom att segmentera din e-postlista och rikta in dig på specifika grupper med personligt innehåll kan du öka engagemanget och konverteringarna utan att behöva skicka lika många e-postmeddelanden till hela din lista.
 6. Använd integrationer av sociala medier: Genom att integrera din e-postmarknadsföring med sociala mediekanaler kan du utöka din räckvidd och marknadsföra dina kampanjer utan att behöva spendera ytterligare resurser på separata sociala mediekampanjer.
 7. Mät och optimera: Genom att regelbundet mäta resultaten av dina e-postkampanjer och optimera din strategi baserat på data, kan du säkerställa att du får ut det mesta av dina e-postmarknadsföringsinsatser och maximerar din avkastning på investeringen.

E-postmarknadsföring utvecklas ständigt, med nya teknologier, trender och bästa praxis som dyker upp hela tiden. Att hålla sig uppdaterad med den senaste utvecklingen och införliva dem i e-postmarknadsföringsstrategier kan vara en utmaning för företag av alla storlekar.

Lösning:

För att hålla sig uppdaterade med de framväxande trenderna och teknikerna inom e-postmarknadsföring kan företag vidta följande steg:

 1. Utbilda sig kontinuerligt: ​​Företag kan delta i branschkonferenser, webbseminarier och seminarier för att lära sig om de senaste trenderna och teknikerna inom e-postmarknadsföring. De kan också läsa branschbloggar, nyhetsbrev och publikationer för att hålla sig informerade.
 2. Experimentera och testa: Företag kan prova nya strategier, teknologier och taktiker i sina e-postkampanjer och mäta resultaten. Genom att experimentera och testa kan de identifiera vad som fungerar och vad som inte fungerar och anpassa sina strategier därefter.
 3. Samarbeta med experter: Företag kan samarbeta med e-postmarknadsföringsexperter, byråer eller konsulter som är specialiserade på de senaste trenderna och teknikerna. Dessa experter kan hjälpa företag att vägleda rätt riktning och ge värdefulla insikter och rekommendationer.
 4. Utnyttja automatisering: Automationsverktyg kan hjälpa företag att hålla koll på utvecklingen av trender och tekniker genom att automatiskt implementera bästa praxis och optimera kampanjer baserade på data.

Genom att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna och teknikerna inom e-postmarknadsföring kan företag säkerställa att deras kampanjer förblir effektiva och konkurrenskraftiga.

E-postmarknadsföring utvecklas ständigt, med nya teknologier, trender och bästa praxis som dyker upp hela tiden. Att hålla sig uppdaterad med den senaste utvecklingen och införliva dem i e-postmarknadsföringsstrategier kan vara en utmaning för företag av alla storlekar.

Lösning:

För att undvika att flaggas som skräppost kan företag följa dessa bästa metoder:

 1. Skaffa tillstånd från prenumeranter innan du skickar e-post till dem.
 2. Använd en ansedd e-postleverantör som följer bästa praxis för e-postleverans.
 3. Använd en tydlig och beskrivande ämnesrad som korrekt återspeglar innehållet i e-postmeddelandet.
 4. Undvik att använda triggerord som vanligtvis förknippas med spam.
 5. Inkludera en tydlig och framträdande länk för att avsluta prenumerationen i varje e-postmeddelande.
 6. Undvik att använda överdriven stora bokstäver, utropstecken och andra skiljetecken.
 7. Se till att e-postmeddelanden är korrekt formaterade och fria från stavnings- och grammatikfel.
 8. Undvik att använda för många bilder eller stora filbilagor i e-postmeddelanden.
 9. Testa e-postmeddelanden med spamfilter innan du skickar för att säkerställa att de inte blockeras.
 10. Övervaka e-postmätvärden, såsom öppna och klickfrekvenser, för att identifiera och åtgärda leveransproblem.

Att bygga en stor och engagerad e-postlista är avgörande för framgången med e-postmarknadsföringskampanjer, men att skaffa nya prenumeranter kan vara en utmaning för vissa företag. Strategier för abonnentförvärv kan inkludera att erbjuda incitament eller exklusivt innehåll, optimera leadmagneter och målsidor och utnyttja sociala medier och andra marknadsföringskanaler.

Lösning:

Det finns flera lösningar för abonnentförvärv inom e-postmarknadsföring. Några av dem är:

 1. Incitament och exklusivt innehåll: Att erbjuda incitament som rabatter, gratiserbjudanden eller exklusivt innehåll kan uppmuntra människor att registrera sig för en e-postlista.
 2. Optimera leadmagneter och landningssidor: Att skapa övertygande leadmagneter och landningssidor med tydliga och koncisa uppmaningar kan öka chanserna för människor att registrera sig för en e-postlista.
 3. Utnyttja sociala medier och andra marknadsföringskanaler: Att marknadsföra en e-postlista via sociala medier, marknadsföring via sökmotorer eller andra marknadsföringskanaler kan hjälpa till att locka nya prenumeranter.
 4. Remissprogram: Att erbjuda hänvisningsprogram kan uppmuntra nuvarande prenumeranter att hänvisa vänner och familj att registrera sig för en e-postlista.
 5. Evenemang: Att hålla evenemang, antingen online eller offline, kan vara ett bra sätt att locka nya prenumeranter och utöka en e-postlista.
 6. Sammarknadsföring och partnerskap: Att samarbeta med andra företag eller influencers i samma bransch kan hjälpa till att utöka räckvidden för en e-postlista och attrahera nya prenumeranter.

E-postkampanjer kräver ofta samordning mellan flera avdelningar eller team inom ett företag, såsom marknadsföring, försäljning och kundsupport. Att säkerställa effektiv kommunikation och samarbete mellan dessa team kan vara en utmaning, särskilt för större organisationer eller de med komplexa interna strukturer.

Lösning:

Lösningen på interna kommunikations- och samordningsutmaningar inom e-postmarknadsföring kan innefatta att implementera tydliga processer och protokoll för kommunikation och samarbete mellan team. Detta kan innebära regelbundna möten och incheckningar, upprättande av ett delat projektledningsverktyg och se till att alla intressenter är medvetna om målen och målen för e-postmarknadsföringskampanjen. Att ha en utsedd punktperson eller ett team för att övervaka e-postmarknadsföring kan dessutom hjälpa till att effektivisera kommunikation och beslutsfattande mellan olika avdelningar. Slutligen kan investeringar i utbildning och utbildning för anställda om bästa praxis och effektiva kommunikationsstrategier också förbättra intern samordning och samarbete.

Att upprätthålla en ren och uppdaterad e-postlista är avgörande för framgång med e-postmarknadsföring, men det kan vara en utmaning att hålla reda på inaktiva prenumeranter, ogiltiga e-postadresser och andra problem som kan påverka e-postleverans och engagemang.

Lösning:

Lösningen för att hålla en ren och uppdaterad e-postlista är att regelbundet utföra hygien för e-postlistor. Detta innebär att regelbundet rengöra och uppdatera e-postlistan för att ta bort ogiltiga eller inaktiva e-postadresser, dubbletter och andra problematiska poster. Företag kan använda städtjänster för e-postlistor eller programvara för att automatisera processen, eller manuellt granska och rensa listan regelbundet. Genom att upprätthålla en ren e-postlista kan företag förbättra e-postleveransgraden, öka engagemanget och öppettiderna och undvika att flaggas som spam.

Med så många företag som använder e-postmarknadsföring för att nå kunder är konkurrensen om abonnenternas uppmärksamhet hög. Att sticka ut i en fullsatt inkorg och leverera övertygande och relevant innehåll kan vara en utmaning för vissa företag.

Lösning:

För att övervinna utmaningen med konkurrens inom e-postmarknadsföring kan företag överväga följande lösningar:

 1. Utveckla ett starkt värdeförslag: Artikulera tydligt det unika värdet som ditt företag erbjuder till prenumeranter och lyft fram det i ditt e-postinnehåll.
 2. Segmentera din e-postlista: Anpassa ditt e-postinnehåll till specifika segment av din publik baserat på deras intressen, beteenden och preferenser.
 3. Använd iögonfallande ämnesrader: Fånga dina prenumeranters uppmärksamhet med kreativa och övertygande ämnesrader som uppmuntrar dem att öppna dina e-postmeddelanden.
 4. Tillhandahåll relevant och värdefullt innehåll: Se till att ditt e-postinnehåll ger värde för dina prenumeranter och är relevant för deras intressen och behov.
 5. Testa och optimera dina kampanjer: Använd A/B-tester för att experimentera med olika e-postformat, ämnesrader och innehåll för att se vad som resonerar bäst hos din målgrupp och optimera dina kampanjer därefter.
 6. Bygg förtroende hos dina prenumeranter: Bygg förtroende hos dina prenumeranter genom att hålla dina löften, respektera deras integritet och ge en positiv användarupplevelse.
 7. Håll dig uppdaterad med branschtrender: Håll ett öga på de senaste trenderna och bästa praxis inom e-postmarknadsföring för att säkerställa att dina kampanjer förblir fräscha och relevanta.

För företag som verkar i flera länder eller regioner kan språkbarriärer utgöra en utmaning för effektiv e-postmarknadsföring. Att se till att e-postinnehåll översätts korrekt och korrekt kan vara en utmaning, liksom att förstå de kulturella och språkliga nyanserna på olika marknader.

Lösning:

När man hanterar språkbarriärer inom e-postmarknadsföring är det viktigt för företag att ha en solid lokaliseringsstrategi på plats. Detta inkluderar att identifiera de språk och regioner som är mest relevanta för målgruppen och att arbeta med professionella översättare och lokaliseringsexperter för att säkerställa att e-postinnehåll översätts korrekt och lämpligt. Det är också viktigt att förstå de kulturella och språkliga nyanserna på olika marknader så att e-postinnehåll kan skräddarsys efter varje publiks preferenser och förväntningar. Företag kan också överväga att använda programvara för e-postmarknadsföring som inkluderar lokaliseringsfunktioner och kan hjälpa till att automatisera översättningsprocessen.

Program
Dag 1 och 2

09:45

10:00

12:00

14:00

16:00

Eventet öppnar

Workshoppen börjar

Lunch 45 min

Kaffepaus 20 min

Dagen avslutas

Det här ingår i en heldags workshop:

Föreläsningar

Coaching

Gruppsessioner

BrandAlive ramverk

Arbetsbok

Ramverksguide med Brandskript-mall skickas i samband med registrering

Värde: SEK49,990

VI HAR PREMIÄR!

bli referenskund, Och nyttja våra tjänster Kostnadsfritt En Månad, utan begränsning

UNIKAST är en start-up sedan februari 2023. Vi besitter inbördes mångårig erfarenhet inom respektive område, och har något unikt och värdefullt att ge. Nu är det upp till bevis. Därför erbjuder vi dig som vill hjälpa oss framåt, att bli referenskund mot att kostnadsfritt nyttja våra tjänster under 30 sammanhängande dagar fram till månadsskiftet september/oktober 2023. Du förbinder dig inte till någonting mer än att skriva en recension samt stå som referens för de tjänster du använt under testperioden. Ansökan gör du i formuläret nedan, senast under maj-juni. Din testperiod kan du däremot börja omgående. Välj “Ja” på “Bli referenskund” och fyll i dina uppgifter, så tar vi kontakt med dig. 

Små, medium, stora bolag/Organisationer

ONSITE workshop

Per säljkopia

Mikrobolag

ONSITE workshop

Per Säljkopia

Startups, Ideella organisationer/Stiftelser

ONSITE workshop

Per Säljkopia

4,990.-

2,990.-

Betalalternativ

Faktura på 10 eller 30 dagar

Upptill 12 månadsbetalningar

Betalalternativ

Faktura på 10 eller 30 dagar

Upptill 12 månadsbetalningar

BESTÄLL HÄR

BRAND